5 Voordelen van een PVC Vloer

Steeds meer mensen kiezen de laatste tijd voor een PVC vloer in plaats van een laminaat- of houten vloer. PVC vloeren zijn dus helemaal in en dit is zeker niet zonder reden! Overweeg jij ook een pvc-vloer aan te schaffen voor je huis? Een slimme én populaire keuze! Een PVC vloer ziet er namelijk niet alleen mooi uit, maar heeft vele voordelen. We zetten ze in deze blog graag voor je op een rijtje!

Uiterlijk van PVC

Veel mensen kiezen voor een vloer van PVC omdat het uiterlijk van deze vloeren hen erg aanspreekt. Door de natuurgetrouwe dessins van een PVC vloer is deze vaak optisch niet van een echt houten vloer te onderscheiden. Iedere strook of tegel PVC is uniek en heeft een realistische structuur die met een speciale techniek geprint wordt. Hierdoor is geen enkele strook PVC hetzelfde.

Een PVC Vloer is erg stil

Het tweede voordel van een PVC vloer is dat deze vloeren erg stil zijn. Zo kun je het voor laten doen dat je een houten vloer hebt, zonder alle harde geluiden die daar bij om de hoek komen kijken. Door het gebruik van het zachtere materiaal PVC worden loopgeluiden namelijk geminimaliseerd.

Een PVC Vloer is geschikt voor vloerverwarming

Naast het feit dat een vloer van PVC erg stil is, voelt deze ook nog eens erg comfortabel aan. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor vloerverwarming in plaats van voor radiatoren. Een nadeel wat vloerverwarming met zich meebrengt is dat niet alle vloeren hiervoor geschikt zijn.

Een PVC vloer is wél prima te combineren met vloerverwarming. Door de warmtegeleiding wordt de vloer in combinatie met vloerverwarming ook nog eens sneller warm dan een houten- of laminaatvloer.

Een vloer van PVC is erg duurzaam

Hoewel de kosten van een PVC-vloer aanzienlijk hoger liggen dan bijvoorbeeld de kosten van een laminaatvloer, gaat een PVC vloer ook veel langer mee.

Eén van de grootste voordelen van een pvc-vloer is dat het ijzersterke vloeren zijn. Met andere woorden, ze kunnen wel tegen een stootje. Ideaal dus voor intensief belopen ruimtes. Wel zo fijn dat je over de vloer kunt zonder je zorgen te maken over slijtage.

PVC is ook geschikt voor de badkamer

Omdat er geen hout in PVC vloeren zit, is dit materiaal ook bij uitstek geschikt voor de natte ruimtes in huis. Denk hierbij aan het gebruik van pvc vloeren in badkamers, keukens en toiletten. Pvc-vloeren zijn uitstekend te gebruiken in vochtige ruimtes. De vloer kan, door het gebruik van het materiaal PVC, niet kromtrekken bij aanraking met water. Een ander bijkomend voordeel van een pvc-vloer in deze vaak vochtige ruimtes is dat de vloer niet glad zal wordt, dat betekent: geen of veel minder slipgevaar!
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

U heeft bij ons al een PVC-vloer inclusief egaliseren en leggen vanaf €69,95!

PVC Laten leggen
Website ontwikkeling: Medialoods