Hoe dik moet laminaat zijn?

Laminaatvloeren worden onderverdeeld in diverse gebruiksklassen. Op deze manier ontstaat de mogelijkheid om de kwaliteit van diverse verschillende laminaatvloeren op een eenvoudige manier te vergelijken.

Bij het bepalen van de gebruiksklasse voor een laminaatvloer wordt onder anderen gekeken naar de indrukweerstand, slijtwaarden van het oppervlak, het effect van meubelpoten op de laminaatvloer, de vlekbestendigheid en als laatste de diktezwelling bij onderdompeling in water.

Als een laminaatvloer op één van deze punten niet voldoet, wordt deze niet goedgekeurd voor de desbetreffende klasse.

Gebruiksklassen laminaat

Er zijn verschillende gebruiksklasse in het laminaatassortiment. Van licht thuisgebruik tot zwaar projectgebruik (bijvoorbeeld in een vliegveld, concertzaal of voetbalstadion).

laminaatsoorten

Wat is de beste laminaatdikte voor mijn huis?

Laminaat bestaat in verschillende diktes van 6mm tot wel meer dan 12mm, het gebruik bepaalt de dikte van uw laminaatvloer. Laminaat van 6mm is uitstekend geschikt voor de zolder en laminaat van 7mm kan u perfect op de bovenverdieping leggen waaronder bijvoorbeeld de slaapkamers. In deze kamers is het gebruik van de vloeren minder intensief dan in het woon- en leefgedeelte van het huis.

Voor de gang, hal, keuken en woonkamer kan u beter een laminaatvloer tussen 8 en 10mm dikte plaatsen, het laminaat kliksysteem is steviger en de vloer stabieler waardoor deze beter bestand is tegen veelvuldig gebruik.

De nog dikkere laminaatvloeren zijn voornamelijk bedoeld voor commercieël gebruik zoals winkels en kantoren.

Wilt u vrijblijvend advies ontvangen over welke laminaatdikte geschikt is voor uw woning?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

U heeft bij ons al een PVC-vloer inclusief egaliseren en leggen vanaf €69,95!

PVC Laten leggen
Website ontwikkeling: Medialoods