Een PVC Vloer leggen, hoe doe je dat?

Inhoudsopgave

Wanneer je een nieuwe woning betrekt, of je inrichting wilt veranderen heb je al snel erg veel kosten. Veel mensen kiezen er dan ook voor om hun vloer zelf te leggen. Bij laminaat is dit vaak ook geen enkel probleem. Hoewel je het werk van een vakman niet kunt vergelijken met dat van een ‘doe-het-zelver’, zeker niet qua afwerking, is het resultaat bij zelf laminaat leggen vaak meer dan prima. Met de opkomst van PVC vloeren zijn veel mensen benieuwd of zij dit ook zelf zouden kunnen, en hoe het leggen van een PVC vloer überhaupt in zijn werk gaat.

Een PVC Vloer leggen

Wanneer je een PVC vloer gaat leggen dien je er rekening mee te houden dat dit wel flink wat anders in zijn werk gaat dan bij het leggen van een laminaatvloer. Zo dient de ondergrond van het oppervlak waar de PVC vloer gelegd gaat worden volledig egaal te zijn. Daarnaast moet je nog rekening houden met het type PVC wat je wilt gaan leggen.

PVC Vloer voorstrijken

Voordat PVC gelegd kan worden moet de ondergrond dus volledig egaal zijn. Hier kun je voor zorgen door te vloer te egaliseren. Voordat je kunt beginnen met egaliseren is het, zeker in nieuwbouwwoningen, verstandig om de betonnen onderlaag te behandelen met voorstrijk. Hierdoor trekt de egaline (wat gebruikt wordt voor het egaliseren van de vloer) niet in de betonnen ondergrond.

PVC Vloer egaliseren

Zodra de vloer is behandeld met voorstrijk, en de voorstrijk 24 uur heeft kunnen intrekken, kunnen we de vloer gaan egaliseren. Dit egaliseren van de vloer doen wij met behulp van egaline. We mixen de egaline in de juiste verhouding en gieten dit over de gehele vloer. Met een speciale kam zorgen we ervoor dat de egaline in alle hoeken, gaten, kiertjes en scheurtjes van de vloer komt en er een egale laag ontstaat.

PVC Vloer leggen

De vloer is nu 100% egaal en vlak, dus de vloer kan nu gelegd worden. Voor regulier PVC kun je de stroken PVC steensgewijs leggen, voor Visgraat PVC geldt weer een hele andere techniek. Hierbij kun je kiezen uit het visgraatmotief of de Hongaarse punt. Deze technieken zijn een stuk moeilijker.

Een PVC vloer is een investering  waar je lang plezier van kunt hebben. Het is daarom wenselijk dat de vloer en afwerking perfect zijn. Wij adviseren dan ook om de PVC vloer te laten leggen. Zo kun je jarenlang zorgeloos genieten van een mooie vloer.

Benieuwd naar de kosten? Lees onze blog: wat kost een PVC vloer inclusief leggen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

U heeft bij ons al een PVC-vloer inclusief egaliseren en leggen vanaf €69,95!

PVC Laten leggen
Website ontwikkeling: Medialoods